Vermoeden dat je partner vreemd gaat?

Voorzichtige schattingen zijn dat 23 procent van de Nederlandse mannen en 26 procent van de vrouwen vreemd gaan. Leest de vrouw het blad Flair en is ze ouder dan 30, dan is het percentage 50%. Verder is 10 procent van de Nederlandse kinderen buitenechtelijk verwekt. Kortom veel mensen worden door hun partners bedrogen en de kans is vrij groot dat jij ook bedrogen wordt. Maar hoe kom je er achter zonder meteen je hele relatie op het spel te zetten?

Want als je het recht op de persoon af vraagt dan doet dat wel wat met je relatie. Je beschuldigt namelijk je partner van overspel en dat is nogal wat, vooral als blijkt dat dit niet het geval is geweest. Je vertrouwt je partner blijkbaar niet en een confrontatie moet je alleen maar doen als je voldoende bewijs hebt.

Het is dan ook verstandig om je vermoeden voor je te houden en om subtiel naar signalen te speuren die overspel kunnen aantonen. Dit kun je door een particulier onderzoeksbureau laten doen, of zelf. Het voordeel van het zelf doen, scheelt geld en je hoeft achteraf niet de kosten te verantwoorden. Zeker als er niets aan de hand was.

Waarschijnlijk heeft er zich iets voorgevallen waardoor je achterdochtig bent geworden. Achterdocht is ok als er ook daadwerkelijk een reden voor is. Zo kan achterdocht juist zijn voor bijvoorbeeld een suprise party. Of een ander feest zoals een jubileum of slagen voor een opleiding.

De onderstaande checklist zal je helpen om je achterdocht te versterken of weg te nemen. Ondanks alles blijf koel en laat niet merken dat je jouw partner niet meer vertrouwd.

Vreemdgaan heeft vaak iets spannends en vervult een behoefte die jouw partner niet bij jou kan vinden. Dit doet iets met je partner en dat merk je in het gedrag van je partner. Gedragswisseling betekent dat iemand ergens mee zit. Dit kan een nieuwe geheime liefde zijn of zaken op het werk gaan niet goed. Wat ik hier wil zeggen is dat een gedragswijzging niet direct overspel betekent. Zie daarom de volgende checklist.

Checklist gedrag

  1. overmatig beschermend gedrag of geheimzinnig gedrag van je partner wanneer je aan de volgende zaken zit:
    1. a. agenda
    2. b. koffer/tas
    3. c. laptop/computer/tablet
    4. d. mobiele telefoon
    5. e. auto
    6. f. bepaalde kledingstukken

  2. bij het aannemen van telefoontjes fluistert je partner en loopt je partner naar een andere ruimte zodat je het telefoongesprek niet kunt horen. De gesprekken zijn vaak kort en je partner moet dan snel weg. Let dan goed op of er nog wat getut wordt. Haren kammen, schone kleren aan, parfum of deo op doen, tandenpoetsen.

  3. wanneer je de telefoon opneemt of de mobiel van je partner, dan wordt de verbinding direct verbroken

  4. je partner moet opeens vaak:
    1. a. overwerken
    2. b. op dienstreis
    3. c. heeft veel werkuitjes
    4. d. gaat vaak naar de sportschool
    5. e. wast opeens veel vaker alleen zijn of haar eigen kleren.

  5. je partner kleed zich anders

  6. je partner heeft lichamelijke aanpassingen gedaan zoals een ander kapsel, scheert haar op bepaalde private plekken weg, draagt niet altijd de trouwring, scheert zich op andere tijdstippen of juist vaker en komt soms verwilderd thuis

  7. je partner verricht andere sexuele handelingen of vraagt jou hierom

  8. de financiele uitgaven zijn gestegen door vooral contante geldopnames

  9. je partner heeft veel contant geld

  10. je partner maakt meer kilometers met de auto

  11. de geschiedenis van de autonavigatie geeft voor jouw onbekende bestemmingen aan of juist hele bekende

  12. je partner reageert anders op jou:
    1. a. weinig oor naar je verhaal
    2. b. is afwezig
    3. c. is dromerig
    4. d. is vergeetachtig
    5. e. maakt vervelende opmerkingen naar jou toe
    6. f. je wordt vergeleken met iemand anders

  13. je partner ruikt anders:
    1. a. andere zeep-/shampoo geur
    2. b. ander parfum of deo

  14. je partner straalt

  15. je partner slaapt onrustig of draait van je af

  16. je vindt kassabonnetjes van spullen die je nooit gezien hebt en van winkels waar je partner anders nooit komt.

  17. je vindt spullen in de auto van je partner die niet van hem/haar zijn en ook niet van jou.

Mocht je partner van deze checklist er aan 10 voldoen, dan heb je reden tot wantrouwen. Zijn het er meer dan 10, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van vreemdgaan. Het is nu heel erg belangrijk om kalm te blijven, want je hebt nog geen bewijs, slechts een gegrond vermoeden. Het wordt nu zaak om met echte bewijzen te komen, zoals o.a. het achterhalen van de naam van de andere persoon waar je partner een affaire mee heeft.

Maar eerst nog een belangrijke tip

Wanneer je dit op een computer leest die ook door jouw partner en anderen gebruikt wordt en jullie gebruiken hetzelfde account, wis dan eerst de geschiedenis van je browser. Het is erg genant als je partner per ongeluk dit ziet.