Semi gevorderden tacfit fitness schema

Tacfit semi gevorderden tacfit fitness schema is een voorbeeld van een trainingsdag. Een Tacfit schema bestaat uit 28 dagen. Zo is er een dag waar je aan jouw lichaamsmobiliteit werkt. Veel van de mobiliteitstechnieken gebruik je straks ook weer voor je warm-up. Naast je mobiliteitstechnieken heb je compensatie of herstel technieken. Deze moeten ook allemaal op één dag worden uitgevoerd en een aantal van deze technieken gebruik je straks als cooling-down.

Typisch oefeningen schema, deze doe je twee dagen achter elkaar. Je begint met 6 minuten warm up/mobiliteitsoefeningen en daarna start je met de daadwerkelijke workout.

Oefening Sets Score
Front lunge jump 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Plank Push 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Sit Thru reach 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Schroef push-up 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Spinal Rock reach 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___
Tripod twist 8 x zoveel je kunt in 20 seconden en 10 seconden rust ___

Wanneer de workout is voltooid, doe je nog 6 minuten hersteloefeningen. De volgende dag doe je de mobiliteitsoefeningen en de dag erop de hersteloefeningen.

Kortom je start dag 1 met 18 mobiliteitsoefeningen (=18 minuten). Dag 2 doe je 18 hersteloefeningen (=18 minuten). Dag 3 en 4, start je met een warm up van 6 mobiliteitsoefeningen (=6 minuten), gevolgd door het bovenstaande trainingsschema. Dit is 8 keer 20 seconden workout, gevolgd door 10 seconden rust tussen een set. Na 8 sets heb je 60 seconden rust en daarna begin je met de volgende oefening. Na de set van de laatste oefening (nummer 8 dus). In totaal ben je 32 minuten aan het trainen en dit inclusief de pauzes. Vervolgens ga je meteen door met de cooling down. Dit zijn 6 hersteloefeningen en kosten je 6 minuten. In totaal ben je 44 minuten voor een hele training kwijt. Inclusief warming-up, cooling-down en rust momenten.

Youtube filmpjes van de oefeningen:

Hier volgen de oefeningen als video's.Dit zijn niet allemaal echte Tacfit video's en ze zijn zeker niet te vergelijken met de echte filmpjes. Die zijn namelijk veel beter en passen bij het schema. Je kunt ze in je training mee of na doen. Voor meer informatie zie Tacfit.

Font lunge jump

Plank push

Sit Tru reach

Schroef push up

Spinal Rock reach (de video laat de Spinal Rock Drop zien vanaf 2 minuut 30 seconden)

Tripod twist